Begeleiding

Haptonomische begeleiding

Haptonomische begeleiding is voor iedereen geschikt die meer vanuit zijn gevoel wil leren leven. Het kan betekenen dat u een concrete klacht of probleem heeft waar u ondersteuning en hulp bij vraagt. Evengoed kan de begeleiding een vorm van coachen zijn, waarin u zich verder kunt ontwikkelen in het leren afstemmen op wat u voelt. De aanraking wordt gebruikt als instrument, naast gesprekken en oefeningen. De aanraking kan veel duidelijk maken over jezelf en jezelf in verhouding tot de ander, ook als dit met woorden niet lukt.

Gesprek

Tijdens het praten over de problemen zal de aandacht niet alleen uitgaan naar het verhaal maar juist naar de gevoelsmatige betekenis ervan. Wat voel je bij het probleem dat je inbrengt? Hoe praat je erover? Hoe reageert je lichaam als je dingen vertelt etc.

Oefeningen

Oefeningen is niet het juiste woord want je hoeft niet iets te leren of te presteren! Wel maken de oefeningen duidelijk hoe je met situaties omgaat en laten je voelen hoe het anders kan.

Aanraking

Het lichaam liegt nooit, het reageert op alles wat we meemaken en beleven. Het lichaam is een autonoom geheel en kan zichzelf “redden”. Door aanraking heeft het lichaam een ervaring genoten en doet hiermee wat hij doet en leert onbewust een route herkennen.

Haptonomische begeleiding versterkt het gevoel van veiligheid en (zelf)vertrouwen. Je leert weer contact te maken met het eigen lichaam, waardoor de problemen of klachten beter kunnen worden gedragen en vaak ook verdwijnen.

Ik werk volgens de vijf natuurgerichte principes en de consulten zullen ongeveer eens in de drie weken plaatsvinden.

Meer informatie?

Ik heb tijdelijk een patiƫntenstop
dit formulier wordt niet gebruikt